Online concert: 5 redenen om dit uit te proberen als muzikant

Bij The Gigstarter Team

Online concerten zijn trending: Billie Eilish, Metallica en Kylie Minogue zijn hier ook mee begonnen. Maak uw fanbase bewust van de online gig mogelijkheid! In deze zware tijden voor live-muziek moet elke kans worden overwogen. Op Gigstarter kan u worden geboekt voor een online concert. Als muzikant biedt het live optreden achter een scherm enkele voordelen, ontdek waarom u het moet gaan gebruiken en promoten

Ontdek onze artiesten

online concertOnline concert door Dion Cuiper uit Nederland

1. Weer optreden

The show must go on, zeggen we toch altijd? U kunt misschien niet het gevoel van optreden en de emoties van het publiek aanvoelen, maar het is wel een goed alternatief. Dit is de dichtstbijzijnde, makkelijkste manier en kans om weer op te kunnen treden. Gitaar spelen of zingen voor uw laptop zal u herinneren aan de sensatie van optreden. Bovendien is het een goede manier om te jammen en uw muzikale talenten weer op te pakken. Waar u ook bent of wat voor genre u ook speelt, laat uw fans weten dat u te boeken bent voor een privé livestream.

2. Jezelf promoten

Het aanbieden van virtuele concerten kan ook een geweldige promotie- en marketingtool zijn. Het laat zien dat u nog steeds actief bent, mee gaat met de trends en u manieren zoekt om uw fans van entertainment te blijven voorzien. Aangezien offline gigs niet meer mogelijk zijn, is het lastig om nieuw materiaal te creëren. Dus om interactie met uw community te blijven houden, laat ze kennis maken met online optredens en leer van hun reacties, meningen en suggesties. Wie weet boeken sommigen van hen u uiteindelijk wel!

3. Internationaal zichtbaar zijn

U kunt uw zichtbaarheid in Europa vergroten. Neem als voorbeeld de band Niveau Chapeau zij kregen een offerteaanvraag van een Italiaanse klant, omdat zij een PRO+ abonnement hebben op Gigstarter. Deze boeker wilde haar 40ste verjaardag graag met live-muziek vieren. Daarom besloot zij contact op te nemen met hen en te boeken voor een online jazz optreden. Zowel de band als boeker genoten van deze muzikale pauze. Hoog tijd om dit soort shows te gaan promoten!


Op deze manier ervaar je een online optreden van Niveau Chapeau een Belgische band

4. Geld verdienen

Als muzikant is uw inkomstenbron waarschijnlijk sterk gereduceerd door de Corona-pandemie en de lockdown. Door het streamen van een online privé concert kan in deze moeilijke periode voor extra inkomen zorgen. Als een klant u boekt op Gigstarter, hoeft hij of zij geen commissie toe te voegen aan het bedrag.... Dus, het geld kunt u allemaal in uw digitale zak steken.... Daarnaast geeft een virtueel optreden minder stress en kost het minder, omdat u niet naar de desbetreffende locatie hoeft te reizen.

5. Geluk verspreiden

Een digitaal concert kan een geweldige oplossing zijn voor afgelegen familieleden om een mooi moment te delen en u kunt daar een bijdrage aan leveren. Ook al is het een hele andere ervaring dan een echt concert, u brengt liefde, geluk en u ondersteunt live muziekevenementen tijdens deze corona-pandemie. Het kan een fantastische verrassing zijn voor een verjaardag of een geweldig cadeau voor Kerstmis, aarzel niet om deze ideeën te verspreiden onder uw fans.

Wij hebben ook besloten om een livestream te organiseren, ervaar samen met ons een privé optreden van internationale acts en DJ's en hopelijk zien we u op 10 december.

Ook een online optreden geven? Maak vandaag nog een (gratis) profiel aan op Gigstarter.
Schrijf je in als artiest


Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: mogelijkheden, kansen, livestream, concert, online, promotie, marketing