Verover de straat deel III

Bij Roger Ambroos

In onze eerste en tweede artikel, vertelde we hoe straatmuziek voor artiesten een kans is om op te treden voor een publiek. Het is een kans waar de meeste muzikanten gebruik van zouden moeten maken. Dit is het derde deel van deze serie vol met tips. Dit keer vanuit Gigstarter artiest Roger Ambroos.

stonedRoger Ambroos

Tips voor beginnende buskers.

Roger Ambroos buskt al reeds van zijn 16 jaar en is ondertussen een krasse knar van 48 lentes die nog regelmatig in de Hasseltse (BE) straten staat te spelen. Roger heeft de volgende goede tips opgesomd:

  • Informeer steeds bij de gemeente waar je wil gaan spelen wat de plaatselijke regels voor straatoptredens zijn.

  • In de steden heb je meestal een vergunning nodig en soms kan het zijn dat men jou een plaats toewijst waar je mag spelen.

  • Busken met versterker is vaak niet toegestaan.

  • Speel rechtstaand, zo kan je je publiek aankijken en lijk je minder op een bedelaar. Rechtstaand spelen heeft ook het voordeel dat je passanten kunt ontwijken, mensen horen je wel maar zien je vaak niet.

  • Bedank steeds de mensen van wie je geld krijgt met een opgewekt "dankjewel" of tijdens het zingen met een knikje en vriendelijke blik.

  • Probeer met je rug naar een gevel te spelen, zo voorkom je kwetterende groepjes achter je en maak je he t zakkenrollers moeilijker om met je spullen aan de haal te gaan.

  • Sta bij voorkeur voor een leegstaand pand te spelen.

Roger Ambroos

  • Momenteel is het in België verplicht om een mondmasker te dragen op drukke plaatsen, begin maar al te oefenen om met zo een ding te kunnen zingen. Bijkomende tip: De 3M Micropore medische hechtpleisters helpen om het masker op zijn plaats te houden ;o)

  • Jammer genoeg vindt niet iedereen straatmuzikanten leuk, je mag je dus ook aan negatieve opmerkingen verwachten, maar laat je hierdoor niet afschrikken, uiteindelijk speel je voor de mensen die jouw optreden wel leuk vinden.

  • Op straat optreden is heel eerlijk en direct en de voldoening zoveel groter wanneer passanten hun appreciatie laten blijken.

Heeft u ook zulke goede tips voor onze community en wilt u graag door ons in the spotlight gezet worden? Mail je gast blog naar info@gigstarter.nl en wellicht publiceren we het.

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: publiek, straatmuziek, artikel, buskin, deel 3, serie