Amerikaanse studente organiseert online festival met Gigstarter artiesten

Bij Het Gigstarter Team

In deze vreemde tijden worden er speciale evenementen georganiseerd. Een goed voorbeeld daarvan is de Amerikaanse student, Julia Stelman, die een oproep heeft geplaatst op Gigstarter om een online festival voor haar verjaardag te organiseren. Ze is een crowdfunding campagne begonnen en heeft op deze manier genoeg geld ingezameld om dit weekend 24 Gigstarter artiesten voor haar 24ste verjaardag te hosten!

Al een aantal jaar volgde Julia Gigstarter op social media en zag een bericht voorbij komen over verjaardagen die gevierd kunnen worden met online gigs. Dit bericht motiveerde haar om het tijdens deze lockdown groots aan te pakken. Dit weekend viert zij haar verjaardag met 24 Gigstarter artiesten die via een live-stream voor haar en een aantal van de donateurs zullen gaan optreden. U kunt nog steeds doneren voor dit geweldige initiatief via Gofundme.

juliaFestival organisator Julia Stelman

Julia: "Hoewel ik teleurgesteld was dat het concertkaartje wat ik voor mijn verjaardag had gekocht ineens verloren geld was, besefte ik dat muzikanten geen keuze hebben in het cancelen van hun concert. Waar ik graag een show wilde zien van dat geld, zijn de inkomsten van een artiest hier afhankelijk van. De artiest die ik eerst zou gaan zien had het geluk shows maanden van tevoren uit te verkopen, maar ik ken veel freelance muzikanten die niet zo veel geluk hebben. Ik zocht een manier om een aantal van deze artiesten te helpen met het verlies van optredens door het coronavirus."De Festival line-up van 24 for 24:

festival


Interesse om mee te doen aan het online festival? Meer informatie hier:
Belgische Gigstarter artiest eddie lives zal ook op het online festival optreden

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: festival, online gigs, amerika