Pop & Rock coverband

Door Het Gigstarter Team op 27-08-2021

Wist u dat de Rolling Stones hun ongelooflijke carrière begonnen met het uitbrengen van 3 albums, met voornamelijk covers voordat ze er een opnamen met hun eigen originele nummers? In die tijd hadden ze een coverband genoemd kunnen worden, omdat ze nummers van andere artiesten speelden en interpreteerden. Laten we jullie een rondleiding geven van de coverbands op Gigstarter.

Range of Cover bands

Tegenwoordig kunt u meerdere soorten coverbands inhuren: 60s, 70s, pop, rock, blues en ga zo maar door. Zelfs als coverbands nummers van andere muzikanten spelen, hebben ze nog steeds hun eigen identiteit door het toevoegen van nieuwe overgangen en nieuwe arrangementen aan de originele versies. De gecoverde nummers zijn nog steeds herkenbaar voor het publiek, maar zijn verzonnen met een kleine twist. Sommige bands, zoals de Jonas Brothers of de Red Hot Chili Peppers, begonnen hun fantastische carrière met het naspelen van nummers van andere muzikanten.

Cover band VS Tribute Band

Wat is het verschil tussen deze twee formaties? Wel, een Tribute act probeert de songs van iemand anders even goed na te bootsen en te repliceren als de hoofdband. Als de iconen er niet meer zijn, is dit de perfecte kans om nog eens een look-a-like show mee te maken.
Aan de andere kant vindt u originele bands die hun eigen melodieën en teksten schrijven, componeren.


Coverband The Bumblebeez

Pop/Rock coverbands zijn een goede keuze, maar voor wat voor soort evenement?

Pop/rock coverbands kunnen geschikt zijn voor alle soorten privé of openbare evenementen. Als het gaat om mensen van alle leeftijden te laten dansen en zingen is een coverband een perfecte act om in te huren. Of het nu voor privé-evenementen is zoals een tuinfeest in openlucht, een verjaardag of een trouwfeest, een coverband zal de ultieme feestband zijn. Dit kan ook worden toegepast voor het organiseren van een openbaar evenement zoals in een bar of een restaurant om een ambiance te creëren voor mensen na hun diner. Coverbands gebruiken meestal een breed muziek portfolio om elke generatie en muzieksmaak te behagen. Als uw favoriete genre rock is, zou u Tea-Recs kunnen benaderen om uw verjaardag te rocken of REL om verschillende smaken te coveren.

Gigstarter helpt om DE coverband voor u te vinden

Een oproep plaatsen is de snelste manier om een pop/rock coverband te boeken op Gigstarter. U geeft ons team alle details over het evenement en zij nodigen geschikte artiesten uit. Doorgaans duurt het niet meer dan 24 uur voordat de artiesten contact met u opnemen en zij hun beschikbaarheid aan u laten weten. Aarzel niet om te boeken en geniet van live muziek!


Contacteer ons Gigstarter team

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: boeken, inhuren, tribute, red hot chili peppers, rolling stones, rock, pop, coverband