Word vaker geboekt en gevonden op Gigstarter

Door Het Gigstarter Team op 18-05-2021

De zomer komt eraan, cafés en terrassen gaan weer open en we kunnen steeds vaker genieten van live muziekoptredens. Dat is toch zot nieuws! Het Gigstarter team verzamelde een aantal tips voor u als artiest om hoger op Google te komen en zo zichtbaarder te worden en meer kansen te krijgen om weer op te treden. Bent u er klaar voor om meer geboekt te worden?

Heeft u een eigen website?

JA ik heb een eigen website

Als u een eigen website hebt.gemaakt op Wordpress, WIX of andere platforms, kunt u hoger in de zoekresultaten verschijnen dankzij onze kleine magische knop. Deze heet de Gigstarter widget. Wanneer u deze boekingsknop op uw eigen website zet, linken we beide websites en helpen we elkaar om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Klikt u vaak op de tweede pagina van de resultaten op Google of andere zoekmachines? De meeste boekers niet, dus laten we als eerste verschijnen, om de kans om geboekt te worden nog groter te maken.

Hoe voeg ik de boek mij knop toe?

Volg deze video tutorial om de knop op uw persoonlijke website te implementeren.


>
Hoe implementeert u de Gigstarter boek mij knop op uw website

Als u hulp nodig hebt bij het implementeren van de HTML-code in uw website, raden wij u aan deze tips hieronder te bekijken:

Dan, selecteer uw profiel op deze pagina en u zult instructies zien over hoe u de Gigstarter boekingswidget op uw website kunt plaatsen.

book me buttonBoek mij knop

 • Als laatste: Het Gigstarter team moet alleen nog de persoonlijk website knop voor u activeren. Waardoor uw website te zien is op uw Gigstarter profiel. Zodat boekers direct van uw artiestenprofiel naar uw persoonlijke website kunnen gaan. Stuur een e-mail naar info@gigstarter.be om de goedkeuring van uw widget aan te vragen.

  NEE Ik heb geen eigen website

  Wij hebben een snelle oplossing voor als u nog geen eigen website hebt opgebouwd! Op 'Google My Business' kunt u gratis een 'bedrijfsprofiel' aanmaken met onder andere een foto van een vorig optreden en uw artiestennaam. In een paar klikken maakt u een gmail account aan of logt u in met je eigen account. Dan moet je een aantal gegevens invullen en één daarvan is vrij relevant voor uw ranking: de website. Zelfs als u er geen hebt, kunt u de link van uw Gigstarter profiel invoegen. U kunt ook verder gaan in de beschrijving.

 • Tip: Het is uiteraard niet verplicht om uw adres openbaar te maken. We raden u aan om bijvoorbeeld ''Nederland'' neer te zetten, voor de regio of het land waar u wilt spelen.

  Wie kan de Gigstarter 'boek mij knop' gebruiken?

  De widget wordt in de eerste plaats gebruikt door de muzikant zelf, maar kan ook gebruikt worden door gebruikers die een bepaalde band, dj of ensemble willen promoten. Als manager of boekingsagent kunt u ook de snelkoppeling implementeren om de zichtbaarheid en boekingen van de artiesten te stimuleren via de widget.

  Tags

  Of u nu een website hebt gebouwd of niet, u moet uw live optreden natuurlijk associëren met een bepaald genre maar ook met bekende artiesten waar u inspiratie uit haalt. Op Gigstarter zijn de tags iets anders dan genres of bepaalde klanken. Dit zijn specifieke woorden zoals ''akoestisch'', ''elektrische gitaar'', ''piano'', ''online optreden'' die de boeker meer accurate gegevens geven over de live muziek ervaring die u aanbiedt.

  Het is erg belangrijk dat u tags toevoegt aan uw profiel. Om deze tags in te vullen, logt u in op uw account. Ga naar het Dashboard, klik op Profiel en vervolgens op Bewerk Profiel en u hebt de mogelijkheid om verschillende tags toe te voegen, hoe meer hoe beter!

  Nog geen widget op uw website?

  Start het creëren van een widget  Gerelateerde blogs op Gigstarter:

 • Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

  Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

  Minder gedoe. Meer muziek.


  Tags: boekingen, platform, ranking, google