Meet the Team: Marleen Wanningen, Community Manager voor de Benelux

Bij Het Gigstarter Team

Afgelopen september sloot de enthousiaste Marleen Wanningen zich aan bij het Gigstarter team. De studente van NHL Stenden te Leeuwarden heeft vele honderden artiesten en boekers op Gigstarter geholpen en verschillende gave projecten uitgevoerd voor het bedrijf. We vroegen naar haar hoogtepunten, tips voor artiesten en toekomstplannen!

Wat was uw rol de afgelopen maanden bij Gigstarter?

'De afgelopen zeven maanden heb ik de rol van Community Manager Nederland en België vervuld en aan veel verschillende projecten meegewerkt. Daarnaast heb ik dagelijks veel artiesten geholpen met het compleet maken van hun profiel en hun vragen beantwoord. We zitten nu bijna op de 7000 complete artiestenprofielen in acht verschillende landen! Samen met mijn collega Solene heb ik ook de Instagram van Gigstarter onder handen genomen. Het is eigenlijk te veel om op te noemen waar ik mij allemaal mee bezig heb gehouden; het werk is heel erg afwisselend bij Gigstarter.'

marleenMarleen Wanningen

Had u al ervaring in de muziekindustrie voordat u bij Gigstarter aan de slag ging?

'Nee, ik had nog geen werkervaring in de muziekindustrie. Ik luister vaak naar muziek en ontdek graag nieuwe bands, maar heb mij helaas naast blokfluit nooit echt verdiept in het leren spelen van andere instrumenten. Naast mijn studie had ik het druk met mijn bijbaan en mijn rol in het bestuur van de studie organisatie waardoor ik geen tijd had om mij te verdiepen in de muziekindustrie in het hoge noorden van Nederland.'

Wat was voor u een hoogtepunt tijdens uw stage?

'Dat moet begin 2019 zijn geweest. Ik ben voor Gigstarter naar Eurosonic Noorderslag geweest, een vierdaags festival in Groningen, en heb van elke dag een klein verslag geschreven. Dit was zeker een van mijn hoogtepunten. Hier stapte ik echt in de schoenen van een live reporter, en het meemaken van zoveel goede bandjes tijdens een bruisend festival vond ik geweldig. De mogelijkheid om concerten te bezoeken voor het werk is echt een voordeel van het werken in de muziekindustrie.'

De Gigstarter artiest YVI was één van de hoogtepunten van het Eurosonic/Noorderslag festival

U hebt veel artiesten geholpen het afgelopen half jaar. Welke belangrijke tip zou u Gigstarter artiesten willen meegeven?

'Wees als artiest actief op Gigstarter. Maak gebruik van Gigstarter voor elke boeking die u binnen sleept. Door de recensies die u van deze optredens krijgt komt u hoger in de zoekresultaten en heeft u meer kans op een boeking. Ik stuur de artiesten altijd de volgende blog met nog meer tips om zoveel mogelijk uit Gigstarter te halen!'

Kan u ons iets meer vertellen over uw onderzoek naar #gigstarter?

'Ik heb #gigstarter geïntroduceerd tijdens de afgelopen 7 maanden. Dit is een hashtag die gebruikt kan worden op social media door artiesten en boekers. Het geeft ons meer inzicht in alle boekingen die via ons platform verlopen en geeft ons de kans om ons meer interactie met onze artiesten te hebben. Tijdens mijn scriptie ga ik onderzoek doen naar de reden waarom boekers minder gebruik maken van de hashtag dan de artiesten.'

spacesMarleen organiseerde samen met Spaces het Work & Music festival, met o.a. een optreden van Alla Classica!

Wat zijn u plannen na uw studie?

'Er zijn nog geen concrete plannen gemaakt na mijn stage bij Gigstarter! Zoals het er nu uitziet ben ik in juni/juli klaar met mijn studie en kan ik elke kans aangrijpen die mijn kant op komt. Wel weet ik al dat ik terug ga verhuizen naar het o zo ‘rustige’ noorden, misschien om daar de muziekindustrie op zijn kop te zetten!'

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Op de hoogte blijven van Gigstarter en haar artiesten?
Meld je aan voor de kwartaal nieuwsbrief

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: gigstarter, marleen, stage