Live muziek nog steeds mogelijk? Alleszins!

Door Het Gigstarter Team op 16-07-2021

Tot de teleurstelling van velen zullen festivals en andere evenementen nog een stukje moeten opschuiven… Maar desondanks kunnen we er nog steeds wat moois van maken deze maand! Zolang iedereen zich aan de maatregelen houdt, kunt u bij u thuis een klein maar vermakelijk tuinfeest organiseren voor uw familie of vrienden. En daarbij hoort natuurlijk live muziek!

Bekijk ons live muziek aanbod

Hoe bereidt u een tuinfeest voor?

Om mee te beginnen moet u bedenken voor hoeveel mensen er ruimte is in uw tuin. Afhankelijk hiervan kunt u bepalen hoeveel vrienden u uitnodigt en of u voor een solo artiest of meerdere muzikanten kiest. Zorg dat er duidelijke afspraken met de artiest wordt gemaakt, zo kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn dat u voor een stroom aansluiting (of een geluidsinstallatie) zorgt wanneer er versterkt wordt gespeeld. Wanneer u een artiest boekt op Gigstarter is het gemakkelijk om dit soort afspraken duidelijk vast te leggen. Als laatste is het aan te raden om genoeg zitplekken te creëren in de tuin en voor een leuke aankleding te zorgen door bijvoorbeeld sfeerverlichting op te hangen en hapjes en drankjes klaar te zetten.

tuinfeestOrganiseer een feest in uw tuin!

Live muziek boeken

Op Gigstarter hebben wij een prachtig aanbod aan artiesten die staan te popelen om deze zomer weer ergens op te treden. Van een getalenteerde singer-songwriter als Somebody Called Me Sebastiaan tot aan kleine akoestische band Stitch & Staples. Ook een dj boeken is mogelijk! Kijk eens op het profiel van DJ Disconnection. Door een passende act te kiezen kunt u uw tuinfeest naar een nieuw niveau tillen en een onvergetelijke avond beleven.Gigstarter band De Nouveau: zo kan een optreden in uw tuin er uit zien

Wij helpen u!

Mocht het zo zijn dat u nog geen passende artiest hebt kunnen vinden voor uw tuinfeest, dan kunt u onze hulp inschakelen door een oproep te plaatsen. Bij het plaatsen van een oproep kunt u nauwkeurig aangeven naar welke muziekstijl u op zoek bent, wat uw budget is, hoeveel bezoekers er zijn en meer. Vervolgens gebruiken wij deze informatie om op zoek te gaan naar bijpassende artiesten voor uw evenement. U kunt gemakkelijk met de geselecteerde muzikanten in gesprek gaan zodat u uiteindelijk de perfecte keuze kan maken.

Plaats een oproep

De maatregelen

We vinden het belangrijk dat het organiseren van evenementen veilig verloopt en raden daarom aan je goed aan de corona maatregelen te houden. Hier een aantal basistips op een rijtje gezet:

  • Houd feestjes klein en beheersbaar.
  • Houd 1,5 meter afstand als u niet uit 1 gezin komt.
  • Was vaak en goed uw handen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u direct testen.

Waar u ook voor kiest, probeer er wat moois van te maken deze maanden. Gigstarter wenst iedereen een fijne en met muziek gevulde zomer!

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: band, live muziek, maatregelen, veilig, feest