Uw zichtbaarheid vergroten op social media

Door Leslie Rap & Anne Grubben op 03-03-2021

Vraagt u zich wel eens af hoe u zichtbaar op social media kunt worden? Na het lezen van dit artikel weet u hoe u uzelf of uw act zichtbaar kunt maken op de social media platformen en waarom dit belangrijk is. Ook wordt duidelijk, hoe u uw eigen content kunt bepalen.

Voor zowel een act, als een boeker is zichtbaarheid op de sociale media-platformen tegenwoordig erg belangrijk. Wanneer u dit goed aanpakt, kunt u op den duur meer erkenning voor uw werk genereren en zorgt u voor verhoging van uw naamsbekendheid. Dit kan vervolgens onder andere resulteren in nieuwe samenwerkingen. Uw doelgroep krijgt namelijk een duidelijk beeld van uw/jullie werkzaamheden.


"Inspelen op emotie helpt bij het vergroten van uw zichtbaarheid."


Zichtbaarheid vergroten

Er zijn verschillende componenten die u in kunt zetten om uw account te optimaliseren. Het is bewezen dat inspelen op emoties helpt bij het vergroten van uw zichtbaarheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sentiment of humor; door een situatie te posten waar de volger zichzelf in kan verplaatsen, krijgt u een hogere interactie met uw publiek. Door middel van interactie creëert u een band met uw volgers. Deze kunt u ook genereren door bijvoorbeeld vragen aan uw volgers te stellen in de caption van uw post of door een kleine winactie te realiseren.

Kwaliteit staat altijd boven kwantiteit. Het heeft geen zin om iedere keer wanneer eenzelfde handeling zich voordoet, zoals een repetitie, daar een bericht over te posten, om op die manier in het zicht van uw volgers te blijven. Ook ieder uur posten heeft geen zin. Deze hoeveelheid berichtgeving kan zelfs eventuele irritatie opwekken bij uw volgers. Dat is natuurlijk nooit het doel. Ga dus uit van ongeveer twee tot drie keer per week iets te posten, met variatie van onderwerp.

De kracht van de multimedia

De kracht van de multimedia is de laatste jaren flink gestegen. Voeg naast een caption op Facebook, LinkedIn etc., ook een video of foto toe aan uw post, om de kans op zichtbaarheid te vergroten. Mensen houden hun aandacht namelijk langer bij uw post, wanneer hier (bewegend) beeld aan toegevoegd is. Een aanvullend, wellicht interessant weetje, is dat het engagement op Instagram 10 keer hoger is gebleken dan op andere social media-platformen.

Multimedia on phone

Eigen content bepalen

Bepaal jouw doelgroep en via welk kanaal u hen het beste kunt bereiken. Door via een zakelijk account te werk te gaan, kunt u de statistieken bekijken. Op deze manier kunt u achterhalen wanneer uw doelgroep actief is en wat dus de beste timing is om te posten. Op sociale media, zoals Facebook en Instagram kunt u posts vooruit plannen; deze worden automatisch gepost op het door u ingestelde moment.

Het is belangrijk om uw eigen content te bepalen, omdat u uzelf op deze manier kunt onderscheiden van anderen. Waarom moeten boekers/artiesten met u in zee gaan, boven een ander? Ga op zoek naar uw ‘unique selling point’. Daarnaast is persoonlijkheid een belangrijk begrip, om te achterhalen welke content bij uw act past. Onderzoek waar u voor staat en wat u uit wilt stralen, bijpassend bij het genre waarin u werkzaam bent.

In deze corona tijden kan het lastig zijn om relevante content te leveren voor uw volgers. Post daarom ook niet alleen maar muziek gerelateerde content. Uw volgers vinden het ook interessant om te weten waar u uw inspiratie vandaan haalt, zoals Lizzy V bijvoorbeeld doet. Haar feed bestaat uit een combinatie van onder andere humor, interactie, inspiratie en natuurlijk haar eigen muziek. Een goed voorbeeld voor het vergroten van de zichtbaarheid dus.

Experimenteer

Experimenteer wat voor uw act werkt en wat vooral ook niet werkt. Dit in combinatie met interactie en andere eerder benoemde tips, helpt u gegarandeerd bij het vergroten van uw zichtbaarheid op social media.

Gerelateerde blogs van Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: zichtbaarheid, social media, instagram, content