Boek een CO2 neutraal evenement op Gigstarter!

Door Het Gigstarter Team op 11-06-2021

Organiseer niet alleen een muzikaal evenement, maar ook een groen evenement! Gigstarter wil bijdragen aan een algemene overgang naar milieuvriendelijke live muziek. Met onze partner The Green Branch hebben we met succes een nieuwe functie op de website geïntegreerd. Vanaf nu is het mogelijk om bij te dragen aan een groenere wereld door uw boeking C02 neutraal te maken. Dit is een grote eerste stap op weg naar dat doel! Wil u weten wat dit is en hoe het werkt? Lees dan snel verder.

Wat is The Green Branch?

The Green Branch is een social impact bedrijf dat gespecialiseerd is in het opzetten van herbebossingsprojecten in Brazilië. De projecten richten zich op het aanplanten van biodiverse bossen die een toegevoegde waarde creëren voor de lokale gemeenschap en het milieu. Grote boerderijen in Brazilië worden op een duurzame manier herbebost door landbouw en bosbouw te combineren. De enige manier om op grote schaal impact te hebben, is door op grote schaal te denken. Door koolstofverwijdering voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te maken, is de Green Branch in staat aangetast land te herstellen. Ze streven naar kwaliteit, toekomstbestendige oplossingen en transparantie in alle stappen. Hun doel is om 4 miljoen hectare aangetast land te herstellen tegen 2040.

The Green Branch logo

Hoe maak ik mijn boeking CO2-neutraal?

Nadat een oproep of offerte is bevestigd, kunt u uw CO2 uitstoot compenseren via onze donatiepagina.
Het enige wat u hoeft te doen is het aantal mensen dat uw evenement zal bijwonen in te vullen. Ons systeem berekent dan automatisch de kilo's CO2 die u kunt compenseren op basis van het aantal dat u zojuist hebt ingevuld. Kleine moeite, grote impact!

  • Stap 1: Ga naar de Support page
  • Stap 2: Vul in hoeveel mensen uw evenement zullen bijwonen
  • Stap 3: Met het aantal bezoekers berekent ons systeem automatisch hoeveel kg CO2 u kunt compenseren en hoeveel dit kost. 1 bezoeker staat gelijk aan 12,3 kg CO2. Daarna zal de Green Branch per bezoeker 8,2m2 herbebossen.
  • Stap 4: Maak uw donatie compleet door de betalingsinstructies te volgen
  • Stap 5: Helemaal klaar. Nu kunt u achterover leunen, ontspannen en genieten van de live muziek!

Wat gebeurt er met mijn donatie?

100% van het bedrag dat u doneert gaat naar de Green Branch. Door jw uitstoot te compenseren, heeft u een directe impact op een kwetsbaar en gefragmenteerd ecosysteem in Zuid-Brazilië, het Atlantische Woud om precies te zijn. Meer dan 70% van dit bos is gekapt om ruimte te maken voor landbouw. Met herbebossing slaan de bomen CO2 weer op in de bodem en de bomen. Op lange termijn is dat beter voor de atmosfeer en de ozonlaag, die ons beschermt tegen de sterke UV-stralen van de zon.

the Green Branch oprichtersDe Green Branch oprichters (Kasper Kupperman & Jacob Hietink) en hun eerste geplante boom

Waarom moet ik helpen?

Met uw bijdrage kan The Green Branch hun herbebossingsprojecten werkelijkheid laten worden. Met dit project brengen ze natuurlijk, biodivers bos terug op 470 hectare land. Dat is meer dan 950 voetbalvelden! Door uw CO2-uitstoot te compenseren, investeert u in de verkoelende schaduw van bossen. Zo koopt u een natuurlijke airconditioner die nog tientallen jaren zal werken!

Toegevoegde waarde voor artiesten

Geboekt worden en tegelijkertijd de wereld een beetje groener maken? Klinkt als een perfecte combinatie! Naast de andere voordelen op Gigstarter zoals geen commissies en een gratis artiestenprofiel, is dit een geweldige toevoeging aan de lijst! Tijdens het boekingsproces kunt u als muzikant de boeker stimuleren om hun CO2 te compenseren en het evenement groen te maken. Op deze manier doet u niet alleen de bezoekers een plezier, maar ook de aarde.


Bent u er klaar voor om de wereld een betere plek te maken en The Green Branch richting hun doel te helpen? Laat uw steun zien door op de knop hieronder te klikken.


Ga groen

Gerelateerde blogs op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: natuur, bomen, duurzaam, groen, herbebossing, co2, neutraal, Green Branch