Bevestigingen

Een bevestiging kan je zien als de laatste stap in het boekingsproces. Je vat alle gemaakte afspraken samen, zodat er geen ruimte voor verwarring meer kan zijn wat betreft de details van het optreden. Zaken die je in een bevestiging opneemt zijn onder anderen de gage; de datum van het evenement; het adres van het optreden; de samenstelling van de band en welke apparatuur op locatie aanwezig is.

Een artiest stuurt een bevestiging naar een booker. De booker wordt per email op de hoogte gesteld, en wordt gevraagd om de bevestiging te accepteren. Zodra de booker jouw bevestiging accepteert is de boeking wat ons betreft definitief. Beide partijen krijgen de bevestiging per email toegestuurd wanneer de booker een bevestiging accepteert.

Gigstarter helpt jou als artiest herinneren aan bevestigde optredens. Na afloop van een optreden vraagt Gigstarter de booker automatisch om een review die op jouw profiel zal worden weergegeven.

Stap 1: Je hebt een boekingsaanvraag ontvangen via Gigstarter. Als je een overeenkomst hebt bereikt met de boeker via de chat of telefoon dan kun je op de knop maak een bevestiging klikken om er een geverifieerde gig van te maken.

Stap 2: Vul het formulier in met alle details van het evenement en klik op Bevestiging verzenden. Zorg ervoor dat je het dubbel controleert!

Stap 3: Deze bevestiging moet worden geaccepteerd door de boeker. Als de bevestiging niet wordt geaccepteerd, wordt de boeking niet geverifieerd. Zodra de boeker de bevestiging heeft geaccepteerd, ontvang je een e-mail. Naast de e-mail kun je de geaccepteerde bevestiging vinden op je dashboard in het tabblad optredens.

Je hebt een oproep of een offerteaanvraag binnen gekregen, en je krijgt een email waarin de booker vraagt om een bevestiging. Over het algemeen vraagt een booker om een bevestiging wanneer volgens de booker alle belangrijke zaken zijn besproken en overeengekomen. De booker wilt de boeking definitief maken middels een bevestiging. Als de booker om een bevestiging vraagt ga jij naar de oorspronkelijke oproep of offerteaanvraag, en klik je op de groene knop.

Je komt op een pagina waar je de afspraken die je met de booker hebt gemaakt kan invullen. Om tijd te besparen zullen een aantal velden al voor je ingevuld zijn.

Overeenkomst op papier

Als je een overeenkomst hebt met de boeker en alle details zijn besproken, is het goed om een duidelijk overzicht te hebben van alle informatie van het evenement. De bevestiging op Gigstarter is het perfecte overzicht voor jou en de boeker.

Beoordeling ontvangen

Wanneer je een bevestiging verstuurt via Gigstarter, wordt er de dag na het optreden een e-mail gestuurd naar de boeker met het verzoek om een beoordeling over jou te schrijven. Op deze manier verzamel je beoordelingen over je optreden. Het is erg belangrijk dat de boekers de bevestiging voor het optreden accepteren, omdat ze anders de uitnodiging om een beoordeling te schrijven niet ontvangen.

Stijging van de ranking

Met reviews kom je hoger op de ranglijst op Gigstarter en vergroot je je kans om meer boekingsaanvragen te krijgen. Het aantal beoordelingen, de waardering en de datum van de beoordeling hebben allemaal invloed op je positie op de ranglijst van Gigstarter.