Oproepen

De oproep is de ideale manier voor bookers om te checken welke artiesten binnen een bepaald genre beschikbaar zijn om op te treden op jouw evenement. De booker plaatst een oproep, Gigstarter zet de oproep door naar alle geschikte artiesten, en artiesten geven aan of ze interesse hebben in het optreden.

Als je reageert op een oproep dan is het niet zeker dat je uiteindelijk ook geboekt gaat worden. Er kunnen namelijk meerdere artiesten zijn die beschikbaar zijn, en in dat geval moet de booker natuurlijk een keuze maken.

We vragen de booker om de artiesten waar hij of zij geen interesse in heeft zo snel mogelijk daarvan op de hoogte te stellen. Zo hou jij nooit je agenda onnodig lang vrij.

Lees ook wat je kan doen als je een oproep ontvangt.

Om te kunnen reageren op een oproep, moet je in het bezit zijn van een Gigstarter PRO artiest account. Reageren op een oproep doe je door in te loggen op Gigstarter en in het ‘dashboard’ naar ‘oproepen’ te gaan. Hier vind je de openstaande oproepen en kan je de details van de oproep zien en reageren als je beschikbaar bent. Tevens kan je ook aangeven dat je niet beschikbaar bent, mocht dit het geval zijn.

Het aantal oproepen dat je kan verwachten hangt voornamelijk af van de muziekstijl die je speelt. Maak je muziek in genre’s die populair zijn bij bookers, dan zal je wekelijks oproepen zien binnenkomen. In de niche genres zal je minder vaak oproepen ontvangen.