Live muziekplatform Gigstarter katalyseert 16 miljoen euro aan optredens!

Bij Het Gigstarter Team

West-Europa danst weer en het Amsterdamse live muziekplatform Gigstarter fungeert als de toonaangevende marktplaats voor live muziek met in totaal 16 miljoen euro aan boekingsaanvragen. Na een zomer van ingehaalde bruiloften en uitgestelde festivals in 2022 stabiliseert de muziekmarkt weer in 2023 en boekt Gigstarter een nieuw record met 40 duizend unieke boekers op het platform. "Dit zou wel eens een kantelpunt kunnen zijn voor independents" - zegt Paul de Kuyper, oprichter van Gigstarter.

Terwijl roze zijn comeback maakt met de wedergeboorte van Barbie en de regenboogvlag Amsterdam weer siert, heeft het Gigstarter-team iets te vieren in het voormalige Handelsblad-gebouw in het centrum van Amsterdam. Na een aantal zware jaren van lockdowns, maskers en downtime begint de muziektrein weer te rijden en kan het Gigstarter-team een mooie mijlpaal vieren: 40 duizend unieke boekingsaanvragen via het platform sinds 2012. Met een gemiddelde boekingswaarde van 400 euro komt dit neer op een marktcreatie van meer dan 16 miljoen euro.


Live: van Amsterdam naar Barcelona

De invloed van Gigstarter op lokale evenementen heeft zich over heel Europa verspreid en brengt originele muziek naar een verscheidenheid aan festivals, privéfeesten, bruiloften en allerlei soorten evenementen. Laten we eens kijken naar een kleine selectie van deze 40.000 boekingen: Verschillende jazz artiesten van ons platform maakten deel uit van het jaarlijkse Red Light Jazz festival in Amsterdam. Het festival laat de culturele kant van de Amsterdamse Wallen zien aan bezoekers en toeristen door de sterke band te benadrukken die de buurt heeft (en heeft gehad) met jazzmuziek. Ook onze bijzondere Artist of The Year 2021, Julie Huard, trad op bij meerdere gelegenheden zoals het Amsterdam Wine festival en Bevrijdingsfestival. Verder verzorgden we een aantal interessante live muziek optredens in de warmere landen van Europa zoals Spanje. Magda Garre rockte het podium op het Barcelona Jazz Festival in 2021; en het trio van Scarlett trad op in Metz, Frankrijk, tijdens het Fête de la musique.


CollageGigstarter-artiesten treden op in heel Europa

Rockin' sinds 2012: Europa's toonaangevende open marktplaats voor livemuziek

We zijn trots op hoe ver we zijn gekomen, samen met onze eclectische gemeenschap van geweldige artiesten. Vorige maand hebben we een aantal van onze artiesten uitgelicht die meer dan 100 boekingen hebben bereikt. Niet alleen Gigstarter breidt uit, ook ons artiestenaanbod groeit snel. Vorig jaar in mei bereikten we 1000 boekingsaanvragen in één enkele maand. In 2021 hadden we heel wat te vieren: we breidden uit naar Portugal; bereikten 10.000 artiesten; gingen een samenwerking aan met The Green Branch, om duurzaamheid in de organisatie van live muziek evenementen te promoten; en we hostten een locatie als onderdeel van Amsterdam Dance Event.

"Als je bedenkt dat er de afgelopen 12 maanden meer dan 8 duizend van de calls en unieke aanvragen hebben plaatsgevonden - dat is 20% van het totaal sinds 2012 - kunnen we concluderen dat de tractie weer aantrekt terwijl de gevestigde muziekmarkt stabiliseert." - legt Paul de Kuyper uit - "Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een kantelpunt, of paradigmaverschuiving zo je wilt, voor onafhankelijke artiesten en boekers, om groter te worden dan de oude muziekmarkt. Een economie die voorheen werd gedomineerd door evenementenpromotors en grote entertainmentbedrijven. Gigstarter zal een centrale rol spelen in het emanciperen van live muziekentertainment van oude industriedogma's. Vergelijkbaar met wat Youtube en Instagram of Tiktok hebben gedaan voor andere makers en omroepen."


Gigstarter TeamDe oprichters van Gigstarter in Amsterdam, naast het hoofdkantoor in Nederland

Missie: Livemuziek echt toegankelijk maken

Gigstarter's missie is om live muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Het platform doet dit door een open toegankelijk overzicht te bieden van de beschikbare artiesten in uw land, staat of provincie. Artiesten maken en beheren zelf hun profiel, de inhoud en zij zijn degenen die reageren op oproepen of directe verzoeken op hun profiel. Alle inhoud is door gebruikers gegenereerd en organisatoren van evenementen (professioneel of privé) laten een recensie achter na het organiseren van hun evenement. Het platform legt een anders onzichtbare markt 'onder de radar' bloot, zodat iedereen live muziek kan boeken voor elk soort gelegenheid, van een bruiloft of festival tot een tuinconcert of nieuwjaarsfeest. Artiesten op het platform variëren van rock bands en house DJ's tot klassieke ensembles en singer songwriters. Gigstarter creëert mogelijkheden voor optredens die anders nooit zouden zijn ontstaan.

"Na het bereiken van meer dan 40.000 boekingen op Gigstarter; en het operationeel zijn in 9 Europese landen, hebben we een moment bereikt om trots op te zijn" - legt Paul de Kuyper uit - "we zijn erg dankbaar voor de vele duizenden artiesten en boekers die vertrouwen op de open marktplaats die Gigstarter biedt en we kijken uit naar onze volgende mijlpaal om live muziek nog toegankelijker te maken. Zeg 100k optredens? Of lancering of platform in een nieuwe markt? wie weet..." Bekijk de recensies van eerdere boekers voor inzichten in hun live muziek ervaringen. Ben je zelf op zoek naar optredens? Krijg een artiestenprofiel op Gigstarter via onderstaande link of ga naar www.gigstarter.com om naar een van de lokale live muziek portals in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa te gaan.


Optredens krijgen


Gerelateerde artikelen op Gigstarter:

Wilt u meer weten over de muziekindustrie, tips voor artiesten en Gigstarter? Lees dan onze blog.

Gigstarter maakt live muziek toegankelijk voor iedereen. Op gigstarter.be vind en boekt u gemakkelijk live muziek voor uw feest. Deze service is voor zowel de artiest als boeker volledig kosteloos. Neem een kijkje op de site en volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van Gigstarter evenementen en nieuw talent.

Minder gedoe. Meer muziek.


Tags: Mijlpaal, Boekingen, Succes, Evenementen, Gemeenschap, Groei, Europa, Schaalvergroting, Live, Muziek, Bands, DJ's, marktplaats, toonaangevend